×

VAPENVÅRD

  • 16.27 25 april

SÅHÄR VÅRDAR DU DITT VAPEN

VAPENVÅRD MED BRUNOX TURBO SPRAY

Den ultimata vapenoljan och vapenrengöringsprodukten för alla typer av vapen. Vapenrengöring som löser upp krut, svartkrut, bly, tombak, koppar och nickelrester. Oxiderar inte samt är fri från silikon, grafit. Enkel, snabb, effektiv samt rekommenderas vapentillverkarna i Europa.

GÖR SÅ HÄR:

1. Börja med att torrdra loppen med rengöringslapp, så att du får bort alla lösa partiklar i pipan.

Non woven läsklapp, finns i olika diameter för olika kalibrar.

2. Spraya i BRUNOX TURBO-SPRAY i pipan, spraya så pass rikligt att hela pipan får ett lager invändigt. Om man känner sig osäker på om man fått olja i hela pipan så använd nylonborste på rengöringsstången som du fördelar oljan med invändigt.

3. Låt verka i minst 20 min. Första gången man använder produkten rekommenderas att Brunox Turbosprayen sitter i längre. Det finns ingen begränsning på hur länge som Brunox turbo spray får vara kvar i pipan, eftersom produkten inte innehåller ammoniak eller syra.

4. Dra mässingsborsten igenom pipan ut genom mynningen och torka av borsten med en rengöringslapp så att inte smutsen dras tillbaka igenom pipan. Upprepa detta moment 15-20 gånger.

5. Byt till jagg eller dragögla med rengöringslapp och för igenom pipan. Ta bort den smutsiga lappen och dra tillbaka. Använd ny lapp vid varje genomförande,så att smutsen inte förs tillbaka till pipan. Upprepa tills rengöringslapparna är helt rena. Vid behov, upprepa från steg 2 tills rengöringslapparna inte är smutsiga längre och tills pipan alltså är ren.

Jagg nederst i bild och dragöggla överst.

6. Fukta bomullsborsten med BRUNOX TURBO-SPRAY och för igenom och tillbaka. NU ÄR VAPNET SKYDDAT OCH KLART FÖR ATT ANVÄNDAS.

Efter skyttet eller jakt:
Om du inte hinner eller orkar göra vapenvård, spraya in BRUNOX TURBO SPRAY i pipan och utsidan på vapnet (för det tränger även bort fukt). Ställ in vapnet i vapenskåpet med pipan neråt. Rekommenderas att man har en plastburk i botten som fångar upp överflödig olja. Gör sedan vapenvården när du får tid.

ALLMÄNT OM VAPENVÅRD MED BRUNOX VAPENVÅRD

Fungerar utmärkt även för rengöring av HALVAUTOMATER t ex rengöring av gasregulatorer etc.

Om vapnet inte ska användas över längre tid eller om man vill ha ett ännu bättre rostskydd så applicera BRUNOX LUB & COR. Om det används i pipan så är det viktigt att man torrdrar loppet invändigt innan skott avlossas.

BRUNOX LUB & COR testvinnande vapenolja. Överlägset korrosionsskydd.
Finns både i droppflaska enligt bilden ovan eller i sprayflaska.

Tål även saltvatten och rekommenderas att användas där man behöver en tjockare olja, t ex slutstycke, släde på pistoler, hagelvapen samt halvautomater och utanpå. Båda oljorna kan användas i mekanismen då de är helsyntetiska och beckar inte igen.

Om man vill få ut maximal prestanda av sitt nya vapen går det utmärkt att använda BRUNOX TURBO SPRAY vid sk break in, vilket rekommenderas för att få bättre precision samt att det blir lättare att hålla rent pipan efter det.

LYCKA TILL OCH TACK FÖR ATT NI ANVÄNDER BRUNOX PRODUKTER!

PERGITE OUTDOOR AB ÄR DISTRIBUTÖR AV BRUNOX VAPENVÅRDSPRODUKTER. NI HITTAR PRODUKTERNA I VÄLSORTERADE JAKTBUTIKER.

Frågor kan ställas till kundservice@pergiteoutdoor.se, som bemannas vardagar dagtid.