×

Utforska dina närområden

  • 14.00 04 maj

Med stor sannolikhet finns det många idylliska pärlor bara ett stenkast från där du bor. Vi vill verkligen rekommendera alla att packa en liten ryggsäck eller midjeväska med en termos kaffe eller tevatten och ge sig ut. Man får både motion och laddar batterierna på det mentala planet. Idag tog vi en minitur innan frukost till Komosse i Ulricehamn, som ligger nära där vi bor. Denna gång tog vi bara kaffe med oss, men visst hade det varit mysigt med en riktigt god frukost i naturen. Det får vi ta med nästa gång.

Vi blickar mot Björnsjön, som leden går till

Komosse

Komosse är ett av södra Sveriges största myrlandskap. Det finns en lätt vandringsled, Björnöleden på ca 4 km, med eldstad och vindskydd efter halva vägen. Vad vi såg fanns inga större mängder ved på plats, så det kan vara bra att ta med om man är sugen på att värma sig eller laga lite mat vid eldstaden.

Matlagningstips

Det fanns ett stabilt grillgaller, vilket är perfekt när man ska grilla korv eller hamburgare. Ett annat tips är att laga pyttipanna eller kolbulle, vilket är så gott att äta ute i naturen. Det fixar man smidigt i en jägarstekpanna som man ställer på grillgallret. https://pergiteoutdoor.se/recipe/traditionell-kolbulle/

Grillplats

Läs mer om Komosse:

https://www.vastsverige.com/ulricehamn/produkter/komosse/

Spång