×

Så vårdar du Stabilotherm Älgmackjärn i gjutjärn

  • 09.36 11 december

Innan du åker ut i naturen:

  • Innan första användning rekommenderar vi att du diskar Stabilotherms Älgmackjärn med diskmedel och hett vatten.
  • Torka av den med hushållspapper eller gärna en trasa så luddar det inte.
  • Smörj in den med matolja (som tål höga temperaturer), som ger ett skyddande lager mot rost.

Vid lägerelden:

  • Lägg Stabilotherms Älgmackjärn i elden eller på grillgallret så att den blir het.
  • Ta ur den ur elden, öppna den och lägg i en klick smör eller margarin, som får smälta ut. Ha gärna med en pensel som du kan pensla ut smöret med på båda sidor om mackjärnet.
  • Nu är den klar för användning!

Åter hemma:

  • Skölj ur mackjärnet med hett vatten och diska med diskborste.
  • Använd inte diskmedel.
  • Torka den torr med en trasa och smörj in med lite olja.
  • Förvara Stabilotherms Älgmackjärn torrt inomhus.

Köp utrustningen:

Laddar