×

Fräsch äggröra

Antal portioner : 1

Du behöver:

2 ägg

1 msk crème fraiche

1 msk mjölk

lite salt och peppar

1 msk kryddgrönt (ex dill och persilja)

ca 3 msk smör

1 bit baguette eller annat bröd som du har hemma

Rosta brödet snabbt i stekpannan

Äggröra vid lägerelden

Att ha till:

Ta med kryddgrönt i en liten burk som strös över äggröran.

Rostat bröd. 

 

 

 

En enkel, snabblagad och god lunch vid lägerelden.

Så här gör du:

  • Knäck äggen i en bunke.
  • Tillsätt övriga ingredienser förutom kryddgrönt.
  • Häll direkt över äggblandningen i en liten termos som du tar med på utflykten.
  • Vid lägerelden: Smält en rejäl klick smör i Jägarstekpannan. Häll i all äggsmet.
  • Smeten börjar snabbt stelna och rör då om så att det blir "klumpigt" och får fin färg.
  • Strö över kryddgrönt över äggröran.
  • Häll över äggröran i en tallrik.
  • Lägg i en klick smör i stekpannan och rosta ett bröd.
  • Smaklig måltid!