Fräsch äggröra
-
15.46 03 januari
Antal portioner : 1
Du behöver:
2 ägg
1 msk crème fraiche
1 msk mjölk
lite salt och peppar
1 msk kryddgrönt (ex dill och persilja)
ca 3 msk smör
1 bit baguette eller annat bröd som du har hemma
Att ha till:
Ta med kryddgrönt i en liten burk som strös över äggröran.
Rostat bröd.
En enkel, snabblagad och god lunch vid lägerelden.
Så här gör du:
- Knäck äggen i en bunke.
- Tillsätt övriga ingredienser förutom kryddgrönt.
- Häll direkt över äggblandningen i en liten termos som du tar med på utflykten.
- Vid lägerelden: Smält en rejäl klick smör i Jägarstekpannan. Häll i all äggsmet.
- Smeten börjar snabbt stelna och rör då om så att det blir "klumpigt" och får fin färg.
- Strö över kryddgrönt över äggröran.
- Häll över äggröran i en tallrik.
- Lägg i en klick smör i stekpannan och rosta ett bröd.
- Smaklig måltid!