×

TRADITIONELL KOLBULLE

Antal portioner : 4

Du behöver:

6 dl vatten

5 dl vetemjöl

1 tsk salt

280 g färdigtärnad bacon (eller rimmat fläsk)

Lingonsylt

“innehåller varken mjölk eller ägg, som gör att det håller bra utan att bli dåligt i värme”

Så här gör du:

  • Förbered gärna smeten hemma. Vispa ihop vatten, mjöl och salt i en bunke. Häll över i en termos eller plastflaska.
  • Tärna fläsket eller använd färdigtärnad bacon.
  • Hetta upp smör i jägarstekpannan och stek fläsket knaprigt. Häll av ca 1/4 av fläsket/baconet på en talrik så det räcker till fler kolbullar.
  • Slå på 1/4 av smeten över fläsket, (eller så pass mycket att det täcker pannans botten)
  • Stek kolbullen varsamt tills smeten börjar stelna. Vänd kolbullen och bryn andra sidan. Det kan behöva vändas en gång till så att den första sidan blir gyllenbrun, knaprig och fin.
  • Stek övriga kolbullar på samma sätt.
  • Servera kolbullen tillsammans med lingonsylt.