TRADITIONELL KOLBULLE
-
15.17 10 april
Antal portioner : 4
Du behöver:
6 dl vatten
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
280 g färdigtärnad bacon (eller rimmat fläsk)
Lingonsylt
“innehåller varken mjölk eller ägg, som gör att det håller bra utan att bli dåligt i värme”
Så här gör du:
- Förbered gärna smeten hemma. Vispa ihop vatten, mjöl och salt i en bunke. Häll över i en termos eller plastflaska.
- Tärna fläsket eller använd färdigtärnad bacon.
- Hetta upp smör i jägarstekpannan och stek fläsket knaprigt. Häll av ca 1/4 av fläsket/baconet på en talrik så det räcker till fler kolbullar.
- Slå på 1/4 av smeten över fläsket, (eller så pass mycket att det täcker pannans botten)
- Stek kolbullen varsamt tills smeten börjar stelna. Vänd kolbullen och bryn andra sidan. Det kan behöva vändas en gång till så att den första sidan blir gyllenbrun, knaprig och fin.
- Stek övriga kolbullar på samma sätt.
- Servera kolbullen tillsammans med lingonsylt.